Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost reținut pentru 24 de ore în Arestul Poliției Bihor, după ce a provocat un accident rutier soldat cu rănirea unei fetițe în vârstă de 4 luni, iar apoi a părăsit locul evenimentului, revenind abia mai târziu.

Evenimentul s-a produs în afara localității bihorene Fughiu, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 00.45.

„Din investigațiile efectuate de polițiștii rutieri la fața locului, s-a constatat că, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, un bărbat de 29 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe drumul comunal 44, dinspre localitatea Husasău de Criș înspre localitatea Fughiu, județul Bihor, într-o curbă la dreapta, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pătruns pe sensul opus de circulație și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus, din sens opus, de un tânăr de 21 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor.

După producerea accidentului rutier, bărbatul de 29 de ani ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției și ar fi revenit după aproximativ o oră”, explică un comunicat transmis joi de Poliția Bihor.

Șoferul vinovat era băut, etilotestul indicând o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool în aerul expirat, drept care a fost dus la recoltarea de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

„Totodată, în urma testării bărbatului cu aparatul drugtest, rezultatul a fost negativ”, a precizat Poliția.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unei fetițe de 4 luni din comuna Ineu, pasageră în cel de-al doilea autoturism, care a ajuns la spital.

„Fetița a fost internată la secția de Neurochirurgie pentru tratament și a fost externată în cursul dimineții de joi”, a declarat BIHOREANULUI purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Clinic de Urgență Bihor, Lisa Crăiuț.

„În urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de bărbatul de 29 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor, pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere. Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror”, mai precizează comunicatul Poliției.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!