Condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, Gigi Becali s-a predat singur, luni seară, autorităţilor. El a fost încarcerat ulterior în Penitenciarul Rahova, unde ar putea petrece cel puţin doi ani.

Potrivit legii, condamnaţii care execută pedepse ce nu depăşesc 10 ani de închisoare pot beneficia de eliberarea condiţionată după ce execută cel puţin două treimi din pedeapsă. Dacă vor munci după gratii sau vor elabora lucrări ştiinţifice, invenţii sau inovaţii, cei trei mai pot beneficia, teoretic, de o reducere a pedepsei, de câteva zile până la câteva săptămâni.

Becali a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu exclude varianta de a cere preşedintelui Traian Băsescu graţierea sa, menţionând că se simte trădat de statul român şi că va utiliza toate mijloacele legale împotriva sentinţei.

Întrebat dacă se pune astfel la dispoziţia lui Traian Băsescu, deşi anterior era împotriva şefului statului, Becali a spus: "Dar de ce să nu? Şi care e treaba? Ce, mi-e ruşine? Mi-e ruşine să cer libertatea mea pentru familia mea? Care e treaba? Ce, un act creştinesc, ţi-e ruşine să-l ceri? Sau ce, dacă-l face, un act creştinesc, îi e ruşine?".

"Toate demersurile pe care le pot face - smerenie, orice - le voi face pentru ca să fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele dacă cer. Se poate? E legal? Se întâmplă să ceri preşedintelui graţierea? Eu o cer. Vrea - bine, nu vrea să o dea - iar bine", a mai spus Becali.