Un centru modern de formare profesională pentru personalul compartimentului Terapie intensivă - Nou-născuți va fi amenajat în subsolul Maternității din Oradea.

Primăria Oradea a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în ședința Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a fost avizat un proiect de reamenajare a subsolului corpului C1 (Policlinica C1) din incinta Staționarului III (Maternitate). Proiectul a fost realizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

„Funcțiunea principală a centrului de formare va fi aceea de a găzdui cursuri de formare medicală. Astfel, subsolul policlinicii, momentan neamenajat, va primi o nouă utilitate și funcțiune, urmând să contribuie la formarea medicală continuă a personalului care deservește Compartimentul ATI, Nou-Născuți. Prin urmare, aici vor fi amenajate 3 săli de simulare, o cameră de control din care se vor supraveghea sălile de simulare și o sală de curs”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș, potrivit comunicatului.

Totodată, centrul de formare va avea mai multe spații auxiliare, mai precis un hol de așteptare, grupuri sanitare, birou de primire, spații de depozitare materiale didactice și alte echipamente.

Prin acest proiect va fi amenajată o zonă de 255 mp din subsolul clădirii, care are în total o suprafață construită de 517 mp.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!