Filarmonica de Stat din Oradea programează pentru seara de joi, 6 mai, un concert care cuprinde arii ale unor celebri compozitori. Astfel, spectacolul va începe cu Concertul numărul 5 pentru pian şi orchestră în Mi bemol major, scris de Ludwig van Beethoven, şi va continua cu poemul simfonic Dans Macabru de Camille Saint-Saens. Opera care va încheia concertul este Hamlet - fantezie, compusă de Piotr Ilici Ceaikovski.

Solista serii va fi pianista Oana Crişu, absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. "Pentru următoarele concerte am oferit posibilitatea de afirmare unor tineri solişti, care au fost invitaţi deja în cadrul mai multor concerte din ţară", a declarat Albert Todor, directorul Filarmonicii din Oradea, marţi, într-o conferinţă de presă.

În acest context, şi concertul programat pentru 13 mai va avea ca invitat un pianist tânăr. Horea Haplea, un pianist clujean, şi Cozmin Sime, orădean de origine, vor fi soliştii spectacolului la care va participa şi Corul Filarmonicii.

Filarmonica din Oradea va găzdui vineri, 7 mai un recital vocal-instrumental al studenţilor în an terminal de la Facultatea de Muzică din Oradea. Sub coordonarea profesorilor, aceştia vor interpreta opere ale unor compozitori precum Brahms, Debussy, Chopin, Rossini, Bach şi Mozart.