Un tânăr care a acroşat cu maşina de transport butelii o beiuşancă aflată într-un scaun cu rotile, pe marginea drumului, dar a părăsit locul producerii accidentului, s-a ales cu dosar penal. Evenimentul s-a petrecut luni, 11 septembrie, la ora 16.55, pe strada Finișului din Beiuș.

„Un bărbat de 28 de ani, din localitatea bihoreană Ștei, în timp ce conducea o autospecială de transport butelii, a acroșat cu partea laterală dreapta un scaun cu rotile, lăsat neasigurat și nesupravegheat în fața unui imobil din localitate, în care se afla, imobilizată, o femeie de 67 de ani, din Beiuș. În momentul acroșajului, scaunul cu rotile, lăsat într-o pantă ușoară, a rulat înspre carosabil”, arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului rutier, beiușeanca a suferit leziuni ușoare.

După producerea evenimentului rutier, şoferul a părăsit locul producerii accidentului rutier, fiind identificat cu operativitate de polițiștii rutieri beiușeni. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului”, arată comunicatul.

Poliţia le reaminteşte conducătorilor auto riscurile la care se expun atunci când nu se prezintă la unitatea de poliție competentă în situația implicării într-un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

În conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, ei au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea poliției. Părăsirea locului unui accident cu victime ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

„Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie”, arată IPJ Bihor.