Potrivit dr. Florian Bodog, managerul Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă, transportul a avut loc miercuri la amiază. "Pacientul suferise un infarct şi era internat de vreo 20 zile, a ajuns la noi în stop cardio respirator resucitat şi a stat intubat. Familia a solicitat să fie dus acasă", a declarat Bodog pentru BIHOREANUL.

Directorul medical al Ambulanţei Pelican, dr. Alin Suciu, care a asistat transportul de la Spital la Aeroportul Oradea, a precizat că bolnavul, în vârstă de 53 de ani, era în stare foarte gravă. "Respira singur, dar era în cel mai profund grad de comă. Zborul a durat două ore, iar pacientul a fost predat unui spital. A ajuns cu bine în Belgia", a mai afirmat medicul.

Pe parcursul zborului, belgianul a fost asistat de o echipă la un serviciu de ambulanţă din Germania, dar şi de un medic şi o asistentă de la Pelican.

Pe de altă parte, Suciu a mai afirmat că tot miercuri, un echipaj de medici şi asistenţi ai Ambulanţei Pelican au preluat un alt cetăţean străin de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu şi îl transportă cu o autospecială în Ucraina.

Omul, în vârstă de 65 de ani, se afla la rude în Oradea şi a fost internat de urgenţă. "Pacientul va avea probabil o evoluţie nefavorabilă, fiind diagnosticat cu ciroză hepatică, encefalopatie, insuficienţă hepato renală. Echipajul este încă pe drum, iar starea bolnavului este stabilă", a mai spus dr. Suciu.