Bere artizanală, mâncare delicioasă, menestreli la mese şi multă voie bună, aşa s-ar descrie pe scurt prima ediţie a OktoBERSFest, care a început vineri și continuă până duminică, în curtea berăriei Bers Nova, din parcul industrial Borş. Intrarea este liberă. 

Prieteni petrecăreţi

Denumit "OktoBERSfest – Cel mai spumos eveniment din Vest", festivalul inspirat din celebra sărbătoare nemțească, a început vineri după ora 17 şi a continuat până târziu în noapte.

Până spre seară, în curtea berăriei s-au adunat câteva sute de participanţi, iar atmosfera era prietenească, oaspeţii bucurându-se unii de prezenţa altora: "De mult nu ne-am văzut", și-au spus mulți dintre ei.

Pentru că tema festivalului este, firește, berea, petrecăreții au putut alege între diverse sortimente de bere nefiltrată „made in Bihor”, inclusiv una lansată acum, cu prilejul acestui eveniment, "Negru Vulturar".

Bihorenii s-au bucurat de gustul berii şi de revederea prietenilor, în timp ce pe o scenă mică, amplasată chiar în mijlocul meselor, artistul Peter Moynahan le-a cântat piese nemuritoare, precum "Personal Jesus" (Depeche Mode) şi "Blowin` in the wind" (Bob Dylan).

Singurul lucru de care s-au plâns unii oameni a fost coada lungă de la standul cu mâncare bavareză. "Până ajung să-mi cumpăr ceva, se termină festivalul", a spus o tânără.

Povestitorul din Anglia

Printre oaspeţii berăriei s-a remarcat, în mulţime, un bărbat cu barbă albă, ochelari rotunzi aurii şi o pălărie roşie, care fredona melodiile cântăreţului cu un pahar mare de bere în mână.

Străinul cu o înfățișare inedită este John Row (foto dreapta), un povestitor faimos din Marea Britanie, care a ajuns de câteva zile în Oradea pentru a participa la Festivalul internaţional de poveşti, organizat de Asociaţia Cătunul Verde. Festivalul se va încheia sâmbătă, iar englezul a vrut să exploreze locurile și evenimentele zonei.

"Mă bucur să mă aflu aici, este pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment în România şi sunt pentru prima dată la Oradea. Oamenii sunt calzi, petrecăreţi şi zâmbitori. E minunat aici!", a spus el, pentru BIHOREANUL.

"Acesta s-a aflat câteva zile aici şi a participat la mai multe întâlniri cu elevii din medii defavorizate cărora le-a spus poveşti fantastice, adaptate vârstei. Desigur, pentru cei care nu înţelegeau engleza, istorisirile erau traduse în română", a explicat Georgeta Szabo, preşedinta ONG-ului.

Tot weekend-ul

OktoBERSfest continuă sâmbătă şi duminică, când petrecăreţii vor avea parte de muzica celor din trupa Cimpoierii din Transilvania, iar sâmbătă seara va fi şi un concert al lui Ştefan Milutinovici.

Doritorii sunt sfătuiţi să nu vină cu maşinile, ci să călătorească până în Borş cu autobuzele OTL, companie care a încheiat un parteneriat cu Bers Nova şi a amenajat o staţie temporară în apropiere de locul petrecerii.

Autobuzul 612 se poate lua din Oradea, de la staţia OTL Zig-zag, după următorul program:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!