"Berliner" sau "The Campaign", filmul cunoscutului regizor salontan Marian Crişan va putea fi urmărit vineri seara, în avanpremieră, în mediul online. Lungmetrajul, care este realizat chiar în Salonta, a fost premiat la Festivalul Internaţional de la Moscova.

Filmul spune povestea unui politician originar din Moldova, Mocanu, care îşi doreşte să ajungă europarlamentar şi ajunge, din întâmplare, în Salonta, un mic orăşel de provincie. Acesta este primit şi găzduit de un localnic, Viorel, care este tractorist. Pelicula urmăreşte încercarea intrusului de a se pune bine cu toţi locuitorii orăşelului şi de a pune la cale o campanie electorală menită să aducă cât mai multe voturi.

Din distribuţie fac parte actorii Ion Sapdaru (Mocanu), Ovidiu Crişan (Viorel), Maria Junghietu, Sorin Cociş, Ion Ruşcuţ, George Dometi, Petre Ghimbăşan, Eugen Ţugulea şi Ioana Chiţu.

Cei care doresc să vadă pelicula în avanpremieră o pot face cumpărând un bilet în valoare de 15 lei pe site-ul Eventbook.ro. Aceştia vor primi apoi pe adresa de email un link pe care îl vor putea accesa pentru vizionare, lungmetrajul putând fi urmărit joi, între orele 19-24 . Publicul este invitat apoi la o discuţie cu regizorul Marian Crişan, actorii Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Maria Junghietu şi editorul Tudor Pojoni, tot vineri, 4 decembrie, de la 20.30, care va fi transmisă pe pagina de Facebook a Cinema Elvire Popesco. Discuţia va fi moderată de criticul de film Flavia Dima.

Pelicula este distribuită internaţional de către Picture Tree International. Scenariul este semnat de Marian Crişan şi Gabriel Andronache, imaginea de Oleg Mutu, scenografia Simona Pădureţu, costumele Anca Miron şi Sonia Constantinescu, montajul de Tudor Pojoni, iar producătorii filmului sunt Marian Crişan şi Anca Puiu.

În octombrie, "Berliner" a primit, la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Moscova, Premiul "Keen Eye" - Russian Cinema Club Federation.

Comedia este cea de-a patra creaţie a regizorului Marian Crişan, care mai este cunoscut de public pentru filmele Morgen, Rocker şi Orizont, dar şi pentru miniseria produsă de HBO România - Valea Mută.