Toata lumea a ras atunci cand primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a pronuntat gresit numele Google. Iata insa ca exista si alte persoane, cu functii mult mai mari, care pocesc numele celebrei companii: premierul Italiei!

Silvio Berlusconi a comis greseala chiar in timpul unei conferinte de presa, organizata alaturi de presedintele Egiptului, Hosni Mubarak.

Conform cotidianului Corriere della Sera, premierul s-a referit la un moment dat la firmele italiene, carora le-a recomandat din toata inima sa profite de avantajele Internetului, pentru relansarea exporturilor. Singura problema a fost ca, atunci cand s-a referit la motorul de cautare online "Google", Berlusconi a pronuntat "Gogol".

"Avem la dispozitie atat de multe instrumente tehnologice. Spre exemplu, avem Gogol si alte instrumente tehnologice oferite de Internet, care pot ajuta companiile mici si mijlocii sa isi promoveze produsele in intreaga lume, fara a fi necesara prezenta fizica a unui reprezentant", a declarat premierul italian in timpul conferintei de presa de la Roma.

De altfel, in urma cu doar cateva zile, un consilier al premierului, Antonio Palmieri, declara ca Silvio Berlusconi "nu stie sa utilizeze Internetul, dar intelege pe deplin potentialul acestui instrument".

Si romanii au avut parte de o asemenea intamplare, in vara anului 2009, atunci cand primarul sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie, s-a referit la un moment dat la celebrul motor de cautare online.

Pana sa reuseasca sa pronunte corect in limba engleza cuvantul "Google", Vanghelie a incercat trei variante: "Gogal", "Goagal" si "Gagal". Abia a patra oara, seful PSD Bucuresti a tras lozul castigator.