Peste 200 de bihoreni s-au adunat, duminică, pe un teren privat din afara localităţii Betfia, la un show off-road dedicat maşinilor 4x4 şi organizat de Asociaţia "Descoperă România 4x4". Vremea rece şi ploioasă n-a încurcat deloc şoferii, ba chiar i-a bucurat, căci pământul a fost mai noroios, iar traseul mai dificil.

Proprietarii de maşini de teren ori de ATV-uri au încercat să străbată tot traseul, însă pentru mulţi "obstacolele", adică hârtoapele săpate în deal, s-au dovedit prea dificile. Astfel că şoferii n-au avut de ales decât să apeleze la tractorul ce aştepta, liniştit, pe marginea terenului, pentru a-i scoate din groapă. Inedit în cursa off-road a fost un vehicul făcut special pentru astfel de curse, care a atras numeroase priviri din partea spectatorilor.

Şoferii au fost încurajaţi permanent de spectatorii adunaţi în jurul "pistei", majoritatea bărbaţi şi copii bucuroşi să urmărească un show "bărbătesc", ce n-a dus lipsă nici de zgomot, de la motoarele turate, dar nici de murdărie, adică de noroi împrăştiat de maşini în toate direcţiile.

Pe terenul pe care s-a desfăşurat duminică show-ul, membrii asociaţiei organizatoare doresc să realizeze "Betfia Park", un loc permanent de distracţie pentru iubitorii de automobile de teren şi de senzaţiile tari pe care astfel de curse le acordă.