Mai mulţi şoferi băuţi, unii chiar beţi criţă, au fost opriţi de poliţişti, în weekend, pe şoselele din Bihor. Cea mai mare concentraţie alcoolică o avea un şofer din Oradea, prins duminică seara la volanul unui Toyota cu 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

"Duminică, 25 iulie a.c., la ora 22.30, pe strada Mihai Viteazul din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată într-un comunicat al IPJ Bihor, transmis luni de agent şef adjunct Ioana Lascău, ofiţer de presă. 

Potrivit comunicatului, aproape de "performanţa" şoferului din Oradea a fost şi un şofer de BMW din Aştileu. "Sâmbătă, 24 iulie a.c., la ora 08.10, pe drumul judeţean 764, în localitatea bihoreană Aştileu, poliţiştii Secţiei nr.7 de Poliţie Rurală Tileagd au depistat în trafic un localnic de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în document. 

Alţi şoferi băuţi au fost prinşi în Oradea, unul dintre ei cu permisul recent obţinut. "Luni, 26 iulie a.c., la ora 00.12, pe strada Lipovei din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în informare. 

Duminică, la ora 07.11, pe Calea Mareşal Alexandru Averescu din Oradea, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Oşorhei în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În fine, sâmbătă, la ora 06.05, pe strada Oneştilor din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tuturor şoferilor iresponsabili le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii le-au întocmit dosare de cercetare penală.