Sportiva orădeană Bianca Benea s-a clasat pe poziţia a şasea la întrecerile etapei cu numărul 7 din Circuitul European de spadă pentru cadeţi, feminin. Legitimată la CSM Oradea şi antrenată de Nicolae Ille, Bianca Benea se menţine, astfel, pe locul al şaselea şi în ierarhia generală a sezonului 2015-2016 în această probă.

De precizat că la concursul desfăşurat în weekend în Polonia, la Cracovia, orădeanca a obţinut cea mai bună clasare dintre reprezentantele ţării noastre, după cum a anunţat site-ul CSM Oradea. La competiţie au participat în total 157 de sportive, dintre care 10 au reprezentat România.

Între primele 10 clasate în această etapă se mai situează două românce, Alexandra Predescu, pe locul 7, şi Zsuzsa Schlier, pe poziţia a noua.

Rezultatele sunt cu atât mai lăudabile cu cât pe parcursul întregului sezon au participat 633 de sportive în această competiţie, iar 458 dintre ele au punctat în ierarhia generală.

În afară de concursul din Polonia, în cadrul Circuitului European de spadă pentru cadeţi feminin, Bianca Benea a obţinut locul 3 la etapa de la Klagenfurt, atât la individual cât şi pe echipe, respectiv locul al şaselea la cea de la Zrenjanin. De asemenea, ea a cucerit locul 3 şi în întrecerea pe echipe la runda de la Heidenheim, Germania, precum şi locul al doilea pe echipe la Grenoble, în Franţa.