Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" organizează, joi, prima ediţie a Zilei porţilor deschise în mediul online. Bihorenii sunt invitaţi astfel pe pagina de Facebook sau pe site-ul instituţiei, unde vor putea vedea mai multe înregistrări video cu lansări de carte, recomandări de lectură, declaraţiile unor cititori, dar şi un concert de muzică clasică.

Decizia ca evenimentul să se desfăşoare pentru prima dată în mediul virtual a fost luată pentru a preveni îmbolnăvirea cetăţenilor cu virusul Covid-19. 

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii bibliotecii, doritorii vor putea lua parte la eveniment pe 26 noiembrie, începând cu ora 10 pagina de Facebook sau site-ul instituţiei. "Până în jurul orei 20, vom publica tot la 15 minute noi înregistrări video atât pe site, cât şi pe Facebook", a explicat Paul Zoţ, reprezentant al instituţiei.

Astfel, curioşii vor putea vedea de acasă lansări de carte, bibliotecarii vor face recomandări de lectură, câţiva cititori tineri vor povesti cum i-a ajutat lectura să evolueze, iar reprezentanţii filialelor bibliotecii vor vorbi despre importanţa bibliotecii în prezent.

De asemenea, medicul oncolog Simona Mihuţiu îşi va prezenta două volume, iar cărţile de limba germană ale orădeanului Orlando Balaş vor fi prezentate de o profesoară. Cei interesați vor mai putea urmări un concert de muzică clasică susţinut de Trio Musical, un grup de tineri orădeni.