Pe 24 mai, de la ora 12, orădenii sunt invitaţi, cu biciclete cu tot, în Parcul 1 Decembrie. Cinci studenţi de la specializarea Kinetoterapie a Facultăţii de Sport - Alexandra Baş, Andrei Ţolaş, Paul Ciupa, Ramona Romaneag şi Sanda Boboş - vor porni într-o ştafetă ciclistă până la Bucureşti, cu scopul de a atrage atenţia asupra problemelor bolnavilor de scleroză multiplă.

La iniţiativa Fundaţiei pentru Scleroză Multiplă, după plecarea din Oradea bicicliştii se vor opri în cinci oraşe - Bistriţa, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti - şi în fiecare vor invita cetăţenii să li se alăture, chiar şi pentru distanţe scurte.

Promovând şi mişcarea, şi compasiunea, studenţii orădeni speră să convingă oamenii să participe la o tombolă a Fundaţiei, urmând ca toţi banii încasaţi să fie folosiţi pentru sprijinirea persoanelor suferinde de scleroză multiplă.

Preţul unui bilet de tombolă este de 5 lei, iar tichetele pot fi cumpărate de la voluntarii Fundaţiei, care se vor plimba săptămâna aceasta prin oraş, ori chiar din Parcul 1 Decembrie, unde se va da startul ştafetei.