Deşi mersul pe bicicletă e considerat o modalitate de transport cât se poate de "eco", un legiuitor american vrea să taxeze bicicliştii pentru că poluează mediul înconjurător.

Ed Orcutt, membru al Casei Reprezentanţilor pentru statul Washington, susţine că mersul pe bicicletă generează emisii de dioxid de carbon, ştiut fiind că, atunci când o persoană face mişcare, debitul de CO2 exhalat este în creştere.

În aceste condiţii, Orcutt consideră că o taxă pe vânzarea bicicletelor este justificată şi întemeiată, pentru a acoperi costurile poluării făcute de cei care le folosesc.

Americanul a arătat că nu e corect ca astfel de taxe să fie plătite doar de proprietarii de autovehicule. Potrivit lui, pistele de biciclete sunt întreţinute tocmai din taxele plătite de şoferii de maşini, un motiv în plus să fie impozitaţi şi cicliştii.

Contrazis de ecologişti, care au arătat că dioxidul de carbon produs de om nu e acelaşi cu cel produs de maşini, în final Orcutt şi-a cerut scuze şi şi-a retras iniţiativa.