Faimosul clopot londonez Big Ben nu va mai bate vreme de patru ani, din cauza lucrărilor de recondiţionare la care va fi supus. Potrivit presei din Marea Britanie, clopotul a fost oprit de luni, după ora prânzului, când ciocanele care îl acţionează au fost detaşate de restul mecanismului.

Fiecare piesă a ceasului va fi demontată, curăţată şi reparată, iar unde este cazul, rama din fontă va fi înlocuită, în timp ce limbile vor fi recondiţionate. Totuşi, autorităţile spun că Big Ben va continua să vestească evenimente importante, precum intrarea în Anul Nou.

Ceasul din turnul situat pe malul Tamisei este una din principalele atracţii turistice ale Londrei, iar clădirea una dintre cele mai fotografiate din lume. Ea va fi în continuare deschisă turiştilor, iar ceasul va arăta ora exactă, însă cu ajutorul unui motor electric.

Clopotul din turnul Big Ben bate aproape neîncetat din 1859, când a fost instalat. Parlamentul britanic îşi organiza activitatea în funcţie de bătăile lui, iar BBC le transmitea în direct înainte de principalul jurnal al zilei.