Cântăreaţa de muzică populară Sânziana Toader Ardelean a lansat zilele trecute postul de televiziune Bihor TV, unde telespectatorii vor putea urmări emisiuni de folclor, dar şi de informaţii locale.

„Porneşte la drum cea mai tânără din televiziunile din România care poartă numele zonei din care provine: Bihor TV. Esenţa acestui proiect şi gândirea artistică a întregului proiect se datorează îndrăgitei interprete de muzică populară Sânziana Toader Ardelean", a anunţat conducerea postului, printr-un comunicat de presă. 

Noua televiziune este deţinută de Sânziana Toader şi de soţul ei, Cătălin Ardelean (foto jos). Împreună, cei doi îşi doresc să le ofere bihorenilor o platformă ce pune în valoare tradiţia şi folclorul.

Sânziana Toader şi Catalin Ardelean

Postul poate fi urmărit de către telespectatorii care au încheiat contracte cu furnizorul de televiziune prin cablu Digi (RCS-RDS).

Pentru televizoarele unde noul post nu apare în grila de programe automat, persoanele care doresc pot să-şi actualizeze manual lista, direct din meniul televizorului.

Bihor TV difuzează în prezent videoclipuri de muzică populară, preponderent din zona Transilvaniei.

"Emisia televiziunii Bihor Tv poate fi recepţionată pentru început pe reţelele DIGI în pachetul digital pe frecvenţa 378 Mhz, non-stop 24/7. Frecvenţa va trebui căutată manual pe unele televizoare mai vechi, până la definitivarea noii grile a distribuitorului", se mai arată în comunicat. 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a eliberat în luna martie a anului trecut o licenţă de emisie pentru postul Bihor TV, prin care este permisă difuzarea produselor media de "folclor şi informaţii locale", pe raza judeţului Bihor, după cum apare pe site-ul CNA.

Până acum nu au fost făcute publice mai multe detalii cu privire la tipul de emisiuni produse de noua televiziune şi grila de programe, însă conducerea întăreşte ideea că aceasta este dedicată bihorenilor. 

"Dorim ca noua televiziune să devină emblematică şi reprezentativă pentru judeţul Bihor, iar bihorenii să aibă cu ce se mândri şi la capitolul audiovizual", încheie informarea.

Sânziana Toader Ardelean este o cunoscută cântăreaţă de muzică populară, iar alături de soţul ei, Cătălin Ardelean, a format trupa Armonia Band Oradea, cu un repertoriu de muzică de petrecere. Cei doi deţin şi alte afaceri, printre care administrarea unei pensiuni turistice din Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!