Un bihorean a fost descoperit de ANAF că nu şi-a declarat, luna trecută, venituri în valoare de peste 12 milioane de lei la Fisc.

Anunţul a fost făcut de şeful ANAF, Lucian Heiuş, vineri, într-o conferinţă de presă în care acesta a precizat că, luna trecută, inspectorii ANAF au constat, în total, "venituri suplimentare de 30,7 milioane de lei", cu creanţe fiscale aferente în valoare de 5,9 milioane de lei.

Bihoreanul în cauză a înregistrat cea mai mare diferență între veniturile declarate și cele estimate de ANAF.

"La o persoană fizică din judeţul Bihor s-a constatat un venit suplimentar de 12,5 milioane de lei, la o persoană din judeţul Satu Mare  - o diferenţă de 7,9 milioane de lei şi la o persoană din Bucureşti din Sectorul 1, o diferenţă de 7,2 milioane de lei. Deci sunt sume mari la care am descoperit aceste diferenţe nedeclarate şi care nu au putut să fie justificate", a declarat vineri preşedintele ANAF, potrivit News.ro.

Acesta nu a făcut publice mai multe detalii în legătură cu bihoreanul care ar fi încasat uriaşa sumă de bani.

Cert este că, potrivit şefului Fiscului, acesta urmează să fie impozitat cu 16%, cu dobânzile şi majorările aferente.

De altfel, întrebat anterior, într-o emisiune la Digi24, dacă nu i se aplică și o amendă pentru că a omis să își declare veniturile, șeful ANAF a răspus că nu.

În situaţia în care bihoreanul şi ceilalți care au fost prinşi cu venituri nedeclarate nu vor dori să plătească sumele datorate, aceștia se vor trezi cu sechestru pe conturi.

"Dacă avem indicii clare că sumele respective de bani sunt ca urmare a unor infracţiuni, putem să facem o sesizare penală către organele de drept să continue cercetarea", a mai precizat Heiuș, la Digi24.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!