Un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna Brusturi a murit, sâmbătă după amiază, după ce o bucată de pământ s-a prăbuşit peste el.

Omul coborâse într-o fântână pe care o săpase în urmă cu trei zile în propria curte, pentru a verifica nivelul pânzei freatice. "Bărbatul a coborât pe o scară, dar probabil că din cauza ploilor căzute în ultima perioadă, pământul era moale şi s-a surpat peste el. La sosirea echipajului nostru de prim ajutor, bărbatul era la 4 metri adâncime şi avea un metru de pământ peste el", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD.

Potrivit locotenentului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, la faţa locului au fost mobilizate echipajul de Terapie Intensivă al SMURD, un echipaj de ajutor calificat de la Aleşd şi încă un echipaj de pompieri militari, care au intervenit să îl scoată pe bărbat de sub pământ.

Acţiunea s-a desfăşurat cu dificultate, deoarece exista în continuare pericol de surpare.

După ce bărbatul a fost scos, în stop cardio respirator, medicii de la SMURD au încercat mai bine de o oră şi jumătate să îl resusciteze. Însă din păcate, volumul de pământ căzut peste a fost foarte mare, astfel încât în jurul orei 18 au constatat decesul. Bărbatul era tatăl a doi copii.