Noi probleme pentru un bihorean care avea permisul suspendat pentru că refuzase recoltarea de probe biologice. Iorga D., de 49 de ani, este anchetat acum într-un nou dosar, după ce, în cursul zilei de joi, a încercat să treacă graniţa în Ungaria, prin Borș, la volanul unui Duster, cu permis falsificat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, la solicitarea poliţiştilor, bihoreanul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din România, dar documentul nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Condus la sediul ITPF pentru cercetări, omul a recunoscut că a comis-o. "A recunoscut că a obţinut permisul de conducere fals din Budapesta, contra sumei de 200 de euro, de la un cetăţean maghiar a cărei identitate nu o cunoaşte, deoarece i-a fost suspendat permisul pentru săvârşirea infracţiunii de refuz recoltare probe biologice", arată comunicatul ITPF.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.