În cadrul unei acţiuni de combatere a traficului cu autoturisme furate, desfăşurate pe şosele din Bihor, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Frontieră Oradea au descoprit, joi, în jurul orei 17.40, un bihorean în vârstă de 31 de ani care conducea un Mercedes A180 cu numere de înmatriculare italiene.

"Cu ocazia controlului, cetăţeanului român Călin S.D. i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului. Din studiul documentelor prezentate la control şi a verificărilor efectuate în bazele de date proprii s-a costatat faptul că autoturismul este declarat ca fiind furat din Italia la sfârşitul anului 2011", se arată într-o informare trimisă vineri de ITPF Oradea.

Şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul cu 5.000 de euro la începutul acestui an de la un cetăţean român. "Având în vedere cele constatate, şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Bihor", se mai arată în informare.