Procurorii DIICOT Oradea au anunţat, marţi, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bihorean în vârstă de 35 de ani, Alin Ciprian Cherteş, domiciliat în Oşorhei, care a adus în judeţ 250 de pastile de ecstasy.

"În cursul lunii aprilie 2017, inculpatul Cherteş Ciprian Alin a cumpărat contra sumei de 1.500 euro, din Amsterdam, Olanda, cantitatea de 250 pastile ecstasy, pe care le-a introdus în ţară prin PTF Borş. Ulterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mai multe rânduri,  inculpatul a remis o cantitate de circa 224 pastile extasy altor persoane, iar o cantitate de circa 26 pastile extasy a deţinut-o şi a consumat-o pe raza judeţului Bihor, în intervalul aprilie-iunie 2017", se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

În cauză au mai fost trimişi în judecată doi bărbaţi, Cosmin Olimpiu Puşcău şi Cristian Aurelian Casapu.

Potrivit DIICOT, "în intervalul februarie - martie 2017, au traficat la rândul lor pastile extasy, separat de activitatea infracţională a inculpatului Cherteş".  Comunicatul nu oferă alte detalii, astfel că nu se cunosc unde şi cum vindeau cei trei drogurile.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Bihor.