Profesoara Ibolya Ryan, ucisă pe 1 Decembrie într-un mall din Abu Dhabi de o femeie musulmană, a fost înmormântată marţi, în satul său natal, Şimian.  

Ceremonia s-a desfăşurat la biserica reformată şi a fost condusă de mai mulţi pastori, inclusiv o femeie. Aproape 200 de persoane, rude, cunoştinţe şi prieteni au participat la eveniment, în jurul sicriului fiind inclusiv fostul soţ şi cei trei copii ai lor, dintre care doi băieţi gemeni.

Deşi Ibolya a plecat din Şimian de mai bine de 25 de ani, fostul ei soţ, Paul Ryan a decis ca înmormântarea să se desfăşoare aici din respect pentru memoria ei şi pentru familia sa. "Aici este locul ei, după tot ce s-a întâmplat", le-a declarat Paul Ryan jurnaliştilor, adăugând că toţi cei care îşi doresc pacea în lume ar trebui să se gândească la ce s-a întâmplat şi ar trebui să facă ceva pentru ca lumea să devină un loc mai bun, în care asemenea tragedii să nu se mai întâmple.

Născută în Şimian, Ibolya Ryan a studiat la Colegiul Pedagogic Iosif Vulcan din Oradea, oraş din care a plecat în America, unde s-a şi căsătorit şi a şi dobândit cetăţenia americană, iar de câţiva ani lucra în Emiratele Arabe.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, crima petrecută în mall-ul Reem Island din Abu Dhabi a şocat întreaga lume. O femeie îmbrăcată din cap până în picioare cu un văl negru specific musulmanilor, identificată ulterior ca fiind Dala Al Hashemi, o yemenită în vârstă de 38 de ani, cetăţean al Emiratelor Arabe Unite, a înjunghiat-o de cel puţin cinci ori pe bihoreancă, în toaleta mall-ului.

Mamă a trei copii, Ibolya Ryan lucra ca profesoară într-o grădiniţă din Abu Dhabi şi era la mall chiar cu gemenii ei, care şi-au aşteptat mama timp de o oră, fără să ştie ce s-a întâmplat.

Citiţi detalii despre poveste în articolele

"Crima care a şocat lumea întreagă: O orădeancă a fost înjunghiată mortal într-un mall din Abu Dhabi (FOTO/VIDEO)"

Criminala bihorencei înjunghiate în Abu Dhabi şi-a ales victima la întâmplare