Jucătoarea bihoreană Irina Bara, numărul 132 WTA, a pierdut, vineri, jocul cu italianca Elisabeta Cocciaretto, numărul 111 WTA, în primul meci din cadrul întâlnirii România – Italia din play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, fosta FedCup, competiţie disputată fără spectatori, la Cluj. 

Încă de la început meciul a fost condus de italiancă. Cocciaretto este considerată una dintre cele mai promiţătoare jucătoare ale Italiei, cu un stil agresiv, cu care a dominat-o pe șteianca de 26 de ani. În primul act, italianca nu i-a oferit nicio şansă de break Irinei, scorul final fiind de 6-1.

Irina Bara a revenit lăudabil în actul secund, profitând de greşelile adversarei şi s-a desprins la 3-0 de Cocciaretto. Cu toate acestea, adversara ei şi-a revenit şi s-a impus decisiv cu 4-6. 

Site-ul de ştiri sportive Gsp.ro notează că italianca a servit excelent în momente-cheie şi a închis înfruntarea după 90 de minute de joc.

"Cred că am luptat până la ultima minge. Cu siguranţă aş fi putut mai mult, în special în prima parte a meciului, dar asta este", a declarat Irina Bara, pentru DigiSport. 

După meci, vicepreşedintele Federaţiei de tenis din România Adrian Marcu a spus, pentru acelaşi post de televiziune, că Irina Bara este doar la al şaselea meci din sezonul acesta, în timp ce adversara sa a participat până acum la 17 meciuri. 

Al doilea duel al zilei le-a pus faţă în faţă pe Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 137 WTA) şi Martina Trevisan (27 de ani, 99 WTA). Competiția a început la 17.30, iar primul set a fost câștigat de Trevisan, cu 2-6. 

Sâmbătă sunt programate alte trei meciuri, două de simplu şi o partidă de dublu. Bihoreanca se va duela cu Martina Trevisan de la ora 14, apoi Buzărnescu va evolua contra lui Cocciaretto. La dublu a fost anunţată echipa Monica Niculescu/Gabriela Ruse, în timp ce Italia mizează pe tandemul Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

După retragerile din echipa României a Simonei Halep (locul 3 WTA) şi Patriciei Ţig (locul 63), care au invocat accidentări, şteianca Irina Bara (26 de ani - locul 132 WTA) a devenit cea mai bine clasată tenismenă din lotul convocat pentru întâlnirea cu Italia.

Potrivit Digisport.ro cele două echipe naţionale s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa.