Bihoreanul Dan Petrescu rămâne cel mai puternic tăietor de lemne, în urma concursului desfăşurat în weekend în Cetatea Oradea.

Tânărul în vârstă de 32 de ani din Săcueni va reprezenta România la Campionatul Mondial care va avea loc în noiembrie la Lillehammer, Norvegia, la proba de individual, după cum au anunţat organizatorii Campionatului Naţional STIHL Timbersports.

Potrivit unui comunicat, pe locul 2 s-a clasat veteranul Botond Nagy, şi el bihorean, iar pe 3 Szilárd Cser.

Echipa naţională care ne va reprezenta la mondiale va fi formată din primii trei clasaţi la naţionale, plus locul 4 (Ionel Mariniţă) şi o rezervă (David Balázsi), au anunţat organizatorii.

"Presiunea pe lot va fi foarte mare în acest an pentru că ne-am propus să surclasăm rezultatele din 2016, când am ieşit pe locul 12 în lume. Campionatul de la Oradea a oferit publicului un spectacol sportiv unic, pregătind terenul pentru o premieră competiţională în ţara noastră şi anume STIHL Timbersports Champions Trophy. Ne mobilizăm intens pentru aducerea în România a celei mai de forţă competiţii mondiale a tăietorilor de lemne. Pe lângă faptul că este cel mai dur concurs de profil din lume, este recunoscut şi pentru locurile spectaculoase de desfăşurare alese de organizatori. Platouri de munte la 1.700 metri altitudine, celebra Piazzale Michelangelo din Florenţa, sau portul din Hamburg, vor concura cu o locaţie extremă şi super spectaculoasă care va fi aleasă în România în 2018", a declarat Ioana Ghineţ, coordonator STIHL Timbersports România. 

Sâmbătă, cei mai buni tăietori de lemne din ţară s-au întrecut în finala Campionatului Naţional STIHL Timbersports, probele de concurs fiind Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, Tăierea verticală, Tăierea la înălţime şi Tăierea cu Hot Saw, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om.