Noul ambasador al României în Spania, bihoreanul George Bologan, i-a înmânat Regelui Felipe VI scrisoarea de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei. Cu ocazia acestei întâlniri, George Bologan i-a transmis suveranului Spaniei invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a vizita România. 

"Regele Felipe VI a fost invitat să viziteze România de către preşedintele României Klaus Werner Iohannis anul viitor. Invitaţia a fost transmisă de ambasadorul George Bologan cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Spaniei. Cu această ocazie, şeful statului spaniol a apreciat comunitatea românească din Spania. Ambasadorul George Bologan a întărit, la rândul său, rolul acesteia şi a subliniat totodată că familiile mixte sunt fundamentul uman al relaţiei privilegiate dintre România şi Spania", se arată pe pagina Ambasadei României în Spania. 

Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul discuţiilor, "au fost atinse aspecte de interes geopolitic actual, precum Ucraina şi viitorul Europei, nevoia întăririi identităţii europene, inclusiv cu accent în perspectivă pentru cetăţenia europeană, comună tuturor statelor membre". 

Ceremonia prezentării scrisorilor a avut loc într-un cadru solemn consacrat în secolul al XVIII-lea.

Ambasadorul României a sosit la palatul regal din Madrid într-o caleaşcă bogat ornată, precedat de călăreţi în uniforme militare de epocă. Alaiul a fost întâmpinat cu intonarea Imnului României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!