Fotbalistul bihorean George Pușcaș, legitimat la clubul italian Inter Milano, a fost convocat în premieră la prima reprezentativă de fotbal a României.

Selecția tânărului jucător, care a impresionat în Italia la echipa de tineret a celor de la Inter Milano, a fost făcută de Anghel Iordănescu, cel care a fost desemnat de Federația Română de Fotbal să conducă naționala mare la jocul oficial cu Irlanda de Nord, de la București, din 14 noiembrie, și mai apoi și la partida amicală, din 18 noiembrie, cu Danemarca, tot de la București, pe Arena Națională.

Directorul tehnic al FRF a trimis sâmbătă faxuri de convocare la alți 13 jucători români ce activează în străinătate, pentru această dublă.

Iată stranierii convocați: Costel Pantilimon (Sunderland) și Ciprian Tătărușanu (Fiorentina) - portari; Vlad Chiricheș (Tottenham), Florin Gardoș (Southampton), Dragoș Grigore (Toulouse), Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad) și Răzvan Raț (PAOK Salonic) - fundași; Eric Bicfalvi (Volyn Lutsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Bersheeva), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Mihai Pintilii (Al Hilal) și Gabriel Torje (Konyaspor) - mijlocași; George Pușcaș (Inter Milano) și Bogdan Stancu (Genclerbirligi) - atacanți.

La aceștia urmează să se alăture jucătorii convocați din campionatul intern, județul Bihor urmând a avea doi reprezentanți, în cazul în care și Claudiu Keseru, de la Steaua, va fi convocat.

Tânărul George Pușcaș însă, de numai 18 ani, ajunge în premieră la echipa națională de seniori, după ce el a avut o prezență constantă în ultimul timp la naționalele de tineret, unde a și înscris 7 goluri.