Omul de afaceri Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, a donat duminică 100.000 de euro pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă din România. Donaţia a fost făcută în cadrul emisiunii de strângere de fonduri "Teledon - Români Împreună", organizată de trustul media Antena Group.

În cadrul Teledonului mai multe vedete au preluat apeluri de la oameni care voiau să doneze, în timp ce gazdele emisiunii  - Mihai Morar, Dan Negru, Mihai Gâdea şi Alessandra Stoicescu - au stat de vorbă cu mai multe personalităţi dispuse să doneze. 

În timpul emisiunii, bihoreanul Marius Vizer, care locuieşte în Budapesta, a fost apelat video de Alessandra Stoicescu. "Donez 100.000 de euro. Doresc multă sănătate celor care au nevoie de ea, îi felicit pe cei care îşi dedică viaţa şi activitatea pentru salvarea vieţilor omeneşti şi sper să trecem cu bine peste acest mare impas", a transmis Vizer.

De asemenea, soţia lui Vizer, Irina, fosta membră a trupei ASIA, le-a transmis românilor să rămână uniţi şi să stea în case.

În cadrul emisiunii au mai donat şi omul de afaceri Ion Ţiriac (100.000 de euro), cântăreţii Delia (25.000 de euro) şi Ştefan Bănică (10.000 de euro), fostul căpitan al naţionalei de fotbal Gică Popescu (30.000 de lei), interpretele de muzică populară Irina Loghin (10.000 de lei) şi Maria Dragomiroiu (10.000 de lei), dar şi firme precum Coca-Cola (30.000 de euro), Unicarm (20.000 de euro) şi Dedeman (40.000 de euro).

În total duminică s-au strâns 2,6 milioane de euro, potrivit Antena 1, bani cu care se vor achiziţiona echipamente medicale pentru secţiile de terapie intensivă din ţară.