Bihorel a identificat câteva posibile efecte ale inițiativei ministrului Marcel Boloș de a înarma inspectorii antifraudă:

1. Fioroșii lucrători de la Antifraudă, mulți reșapați de pe la Vamă și Garda Financiară, de acum înarmați până-n dinți, vor băga spaima în femeile care vând prăjituri pe internet.

2. În cazul în care vor verifica pensionare care valorifică cipcă prin mica publicitate, trupele Antifraudă pot solicita utilizarea unui cuib de mitralieră.

3. Agenții economici prinși în flagrant vor fi executați la locul de muncă, pentru a nu mai încărca și așa suprasolicitatul sistem judiciar.

4. Gloanțele folosite în timpul controlului vor fi decontate de agentul economic, chiar dacă post mortem.

5. Trupele bine antrenate ale Antifraudei vor fi trimise după cinci ani de experiență și pe frontul din Ucraina unde vor băga spaima în evazioniștii ruși.

6. Inspectorii cărora religia le interzice să pună mâna pe arme vor invita agentul economic la sediul ANAF unde le vor oferi celor controlați cafea cu noviciok.

7. Se estimează că banii suplimentari colectați în urma controalelor vor putea fi folosiți și la înarmarea funcționarelor de la ghișeele ANAF.

8. Având în vedere că mânuirea armelor necesită proceduri speciale, toți agenții economici vor fi obligați să prezinte actele la control numai la poligoane de tragere.

9. La aflarea veștii că vin inspectori antifraudă înarmați, un sfert dintre agenții economici din România și-au săpat tranșee în jurul sediului social.

10. Cel mai mare avantaj al măsurii este că, pentru a purta pistol, cei de la Antifraudă vor avea nevoie de teste psihologice. Doar așa mai reducem numărul bugetarilor.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!