Dacă credeați că milițieni există doar în Poliția Națională, vă înșelați. Și la Poliția de Frontieră s-au pripășit cetățeni care se pot lăuda cu urma lăsată pe creier de caschetă. O polițistă de frontieră a fost acuzată de șefi că a tras câteva focuri în aer în încercarea de a opri niște transfugi să treacă granița.

Iar doamna a fost trimisă la psihologul instituției ca să i se verifice starea de sănătate mintală. Bihorel crede că nu doar polițista în cauză ar trebui să se coate, ci și șefii ei care au decis acest lucru.

Acum se pune problema cum ar fi trebuit să acționeze polițista de frontieră în viziunea șefilor, pentru a nu fi dată pe mâna psihologului.

1. Polițista nu avea voie să tragă în aer, pentru că dacă fugarii ar fi încercat să treacă frontiera pe calea aerului puteau fi împușcați.

2. În loc să tragă și să-i sperie, polițista trebuia să le dea telefonul ei, ca fugarii să sune călăuza în vederea recuperării banilor.

3. Polițista trebuia să le indice celor care încercau să treacă granița pe unde să o apuce dacă s-au rătăcit.

4. Decât să fi tras cu pistolul, ca fraiera, polițista mai bine le dădea celor prinși o șuhaidă, că le-o fi scăzut glicemia.

5. Pentru evitarea unor asemenea incidente, polițiștii de frontieră vor fi dotați cu praștii, iar din echipele de teren va face parte și un psiholog.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!