De la începutul anului, în Bihor s-au scos peste 10.000 de concedii medicale, iar la nivel național se pare că lumea mai mult stă pe acasă decât la serviciu. Singurii care fac excepție sunt bugetarii, care stau și acasă, și la serviciu. 

Ajuns problemă națională, fenomenul eliberării certificatelor medicale nu se poate rezolva mai repede decât eliminarea pensiilor speciale, adică niciodată. 

Nu e nimic rău că oamenii își iau concedii medicale. Ținând cont că munca e izvor de sănătate, Guvernul nu are decât să o lase pe seama celor bolnavi. 

Majoritatea celor cu certificate medicale din Bihor, întrebați fiind de ce suferă, au declarat că au boală pe șefii lor. Iată câteva observații despre acest fenomen:

1. Concediile medicale vor putea dispărea în timp, după ce medicii ajung analfabeți funcționali și nu mai sunt în stare să completeze o adeverință.

2. Durerea în cot și în alte zone ale corpului sunt motive întemeiate de a nu veni la serviciu.

3. Pe lângă vouchere de vacanță, angajații la stat să beneficieze și de vouchere de concediu medical.

4. Pe perioada de concediu medical, bolnavii să beneficieze în continuare de spor de calculator, de hemoroizi, de normă de hrană, iar banii de haine să fie înlocuiți cu cei de pijama.

5. Pentru eliminarea dosarului cu șină și sprijinirea digitalizării, să nu mai fie necesară o adeverință de la medicul de familie, ci un simplu SMS trimis de angajat patronului.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!