E clar că se întâmplă lucruri groaznice în zona Beiușului. Mai nou, niște nenea de la Electrica din Cluj au venit să verifice dacă se fură curent în zona folclorică a Binșului.

Păi, problema nu se pune dacă se fură, ci cât se fură. Asta pentru că în zona respectivă zac mari ex-șefi de la Electrica de pe vremuri, vremuri când se importau fără licitație toate gozurile din China spre desfătarea propriilor conturi bancare.

Iar la Binș nu se fură ca la Strehaia, unde bieții ciorditori se suie pe stâlp să facă racordul. Nu, la noi se fură artistic, cu contoare șmechere, cu derivații ferite de ochii lumii, cu sigilii veritabile pentru racorduri false.

Ciudat este că toate firele, inclusiv cele electrice, duc la fostul șef al Electrica, Nicolaie Coroiu, care numai ce a ispășit câțiva ani pentru anumite fapte penale. Ce e de făcut, totuși, pentru a asigura autonomia electrică a zonei?

Citiți și vă minunați.

1.    În zona folclorică a Beiușului nimeni nu se va contoriza, ci se va face plata în paușal.

2.    Contoarele vor deveni obiect de decor, drept urmare Electrica va permite proprietarilor să pună cipcă și pește de sticlă pe ele.

3.    Toți cetățenii din zonă vor fi scutiți de plata consumului de electricitate, pentru că ar fi culmea ca, după ce te trage curentul, să mai și plătești pentru asta.

4.    Fiind vorba de o zonă defavorizată, facturile nu doar că vor fi înjumătățite, dar vor fi și aruncate la gunoi.

5.    Pentru a evita abuzurile organelor de control, singurele controale admise în zonă vor fi cele ginecologice.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!