Bihorel a întocmit o listă de observații cu privire la pasajele rutiere proaspăt inaugurate în centrul civic al Oradiei.

1. Tipic. Pasajele au fost făcute din beton și iar beton, în loc să se folosească materialele noastre tradiționale: nămolul, paiele și nuielele.

2. Nu există niciun spațiu verde pentru cei care, plimbându-se prin pasaj, vor să se odihnească. 

3. Ar fi trebuit plantat un arbore de sequoia întru cinstirea primarului Florin Birta, care zilnic sequoia cu constructorii, să-i pună la treabă.

4. La aflarea veștii că s-a deschis pasajul, toți orădenii s-au bulucit să circule pe acolo, semn că orice drum în plus atrage mai multă circulație.

5. Deja au venit propuneri ca pasajul să aibă un singur sens, iar pe celălalt să circule bicicletele.

6. Cârcotașii și-au plantat camerele de filmat, în așteptarea primei ploi și a inundației aferente.

7. Nu există indicatoare care să arate drumul spre Cluj și Satu Mare. Și nici spre Kiev, Odessa și Tokyo, ceea ce-i poate deruta pe șoferi.

8. Este primul caz în istoria patriei în care șantieriștii, din cauza heirupului la care au fost supuși, n-au putut să bea în perioada Sfântul Nicolae - Sfântul Ion.

9. În alte orașe, la valoarea pasajului, acesta ar fi fost inaugurat de cel puțin 500 de oficialități, trei soboruri de preoți și fanfara militară.

10. Pasajele sunt inutile? Cel mai bine se va vedea peste câteva luni dacă, experimental, se vor închide câteva ore...

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!