Blocul Naţional Sindical a inaugurat la Oradea Punctul de Egalitate de Şanse (PES), un centru dedicat promovării şanselor egale între bărbaţi şi femei, care se adresează femeilor din Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Acestea pot cere sprijin atunci când se simt discriminate la locul de muncă sau în societate.

Totodată, PES oferă consiliere doamnelor şi domnişoarelor care doresc să înceapă o mică afacere, toate serviciile oferite fiind gratuite şi confidenţiale.

Situat pe strada Aurel Lazăr nr. 4, centrul este al doilea din ţară, dar Blocul Naţional Sindical (BNS) plănuieşte să mai inaugureze şase astfel de centre. Toate fac parte din proiectul ESTHR - pachet integrat de acţiuni pentru dezvoltarea rolului femeii în societatea românească, finanţat prin fonduri europene.

BNS estimează că va consilia un număr de 13.500 de femei din toată ţara. Pentru doamnele sau domnişoarele care vor începe o afacere bazată pe consilierea primită la centru, BNS a pregătit 40 de premii de câte 25.500 de lei.

Pe lângă consiliere, Punctul de Egalitate de Şanse are în plan şi monitorizarea modului în care sunt respectate principiile egalităţii de şanse.