Sărbătorile de iarnă se apropie, iar editura orădeană Brevis ne oferă ceva de citit, în linişte şi în izolare. În curând, va fi lansat volumul I al dicţionarului "Bihoreni de ieri şi de azi", în care sunt prezentaţi bihoreni cu realizări deosebite în domeniul lor de activitate.

Cartea, întinsă pe 730 de pagini, cuprinde fişe ale bihorenilor şi este structurată în opt capitole: Academicieni; Artişti; Episcopi, preoţi, pastori; Generali, ofiţeri; Jurnalişti, publicişti; Medici, farmacişti;  Politicieni; Alţi bihoreni. În următorul volum, vor fi prezenţi bihoreni din alte opt categorii: Ingineri, arhitecţi, economişti, manageri; Istorici, muzeografi; Jurişti; Literaţi; Profesori preuniversitari; Profesori universitari; Sportivi, antrenori, manageri sportivi; Alţi bihoreni.

"Cartea de faţă încearcă să prezinte bihorenii cu realizări deosebite în domeniul lor de activitate, cei care au fost cunoscuţi şi respectaţi de comunitate. Bihorenii de azi prezenţi în lucrare i-am stabilit după discuţii purtate cu specialişti recunoscuţi în domeniile de activitate la care facem referire", explică profesorul Constantin Butişcă, iniţiatorul acestui amplu proiect publicistic.

Pentru a putea stabili tirajul primului volum, Editura Brevis îi roagă pe toţi cei interesaţi să îl comande la numărul de telefon 0745-107.680.