Cincisprezece țări de pe patru continente s-au reunit la Praga pentru a disputa supremația în cadrul Cupei Mondiale de Futnet. Echipele afiliate la UNIF (Federația Internațională de Futnet, varianta mai nouă, dar mai spectaculoasă a cunoscutului fotbal-tenis) au oferit un spectacol pe cinste la care a contribuit și naționala României.

Aflată la debutul oficial în futnet, ca echipă reprezentativă, sextetul salontano-orădean condus de către Vasile Sorean și Gheorghe Grădinaru a avut un parcurs de excepție, cucerind medaliile de bronz. Primul adversar din faza grupelor a fost naționala Franței, pe care tricolorii au depășit-o cu 2-1, victorie care a fost repetată și în duelurile cu Ucraina, respectiv Mali (3-0). În sferturi, România s-a duelat cu Elveția, câștigând cu 3-0 și ajungând în semifinale, acolo unde a dat de puternica echipă a Slovaciei.

Deși învinși, românii au fost aplaudați la scenă deschisă de numeroșii spectatori prezenți în sală. Echipa noastră a jucat finala mică în compania Ungariei, învinsă în cealaltă semifinală de Cehia. Echipa pregătită de Vasile Sorean a încheiat pe ultima treaptă a podiumului, finala mare fiind câștigată de gazde, după un duel spectaculos cu vecinii din Slovacia.

"Sunt bucuros că am reprezentat cu cinste România la această competiție de mare anvergură. Exceptând Cehia și Slovacia, două superputeri în materie de fotbal-tenis sau futnet, actualmente sunt alte cinci echipe, Franța, Elveția, Ungaria, Coreea și România, care se bat de la egal la egal pentru ultima treaptă a podiumului, dovadă că futnetul este un sport nou, dar spectaculos, care devine din ce în ce mai puternic", a declarat Vasile Sorean, antrenorul CS Tengo Salonta și al reprezentativei României.

Componența echipei noastre la Cupa Mondială: Gergel Bobiș, Ács Krisztián, Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Nagy Darius (toți de la Tengo Salonta) și Gabriel Antal (Crișul Oradea).

Clasamentul primei ediții ale Cupei Mondiale la futnet: 1. Cehia, 2. Slovacia, 3. România, 4. Ungaria, 5. Elveția, 6. Franța, 7. Corea de Sud, 8. Polonia, 9. Statele Unite ale Americii, 10. Austria, 11. Ucraina, 12. Germania, 13. Mali, 14. Irlanda, 15. Tunisia. Rusia nu a mai participat.