Uniunea "Vatra Românească", Biblioteca Judeţeană şi Direcţia Judeţeană de Cultură fac un apel de suflet la bihoreni, îndemnându-i să doneze cărţi, pentru înfiinţarea unei biblioteci de carte românească la Chişinău.

"Pentru românii de dincolo de Prut, cartea românească este un reper identitar, un semn al regăsirii de sine ca neam. Urmările politicii de rusificare forţată sunt aidoma unei răni deschise. Din fondul total de carte existent în bibliotecile din Republica Moldova, pentru fiecare locuitor revin 17 cărţi în limba rusă şi abia două în limba română", atrag atenţia iniţiatorii proiectului, într-un comunicat.

Astfel, bihorenii sunt îndemnaţi să doneze orice carte, de luni până joi, la sediul Filialei Bihor a Uniunii "Vatra Românească" din strada Patrioţilor nr. 2.

Tododată, doritorii pot sponsoriza acest proiect  în contul: Uniunea "Vatra Românească" - Filiala Bihor Oradea, Cont RO48CECEBH0137RON0104405, deschis la sucursala CEC Oradea, menţionând destinaţia expresă a ajutorului financiar "Achiziţie de carte pentru biblioteca românească din Chişinău".

Cei care donează cărţi sau sponsorizează proiectul îşi vor regăsi numele consemnat într-o carte de onoare a viitoarei biblioteci româneşti din Chişinău, drept mulţumire pentru solidaritatea şi sentimentul de fraternitate arătat.

Mihaela Vâjdea