Noile reguli care trebuie respectate pe perioada stării de alertă, în care România a intrat în noaptea de joi spre vineri, sunt popularizate şi prin sistemul de mesaje RO-ALERT, folosit de regulă pentru a-i informa pe cetăţeni în legătură cu evenimentele care le pot pune în pericol sănătatea sau viaţa. 

Mai multe persoane, între care şi locuitori din Bihor, au primit, vineri, un mesaj prin care sunt informaţi despre noile reguli menite să le apere sănătatea, pe perioada stării de alertă.

Concret, cetăţenilor li se spune că "PERICOLUL infectării cu noul coronavirus (COVID-19) rămâne ridicat! RESPECTAŢI cu stricteţe măsurile sanitare de protecţie!". 

În mesajul RO-ALERT se precizează că trebuie purtate măşti în spaţiile închise şi păstrată distanţa de 1,5 metri faţă de alte persoane. De asemenea, românii sunt încurajaţi să evite contactul direct cu alte persoane. "NU ATINGEŢI suprafeţe pe care au pus mâna şi alte persoane. SPĂLAŢI-VĂ regulat mâinile cu apă şi săpun. NU vă atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare. PRECAUŢIA este extrem de importantă în această perioadă!", se încheie mesajul semnat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.