Asociaţia Judeţeană de Culturism Bihor în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor, organizează ediţia 2010 a Triatlonului de Forţă, o competiţie la care pot participa culturişti şi halterofili de performanţă, dar mai ales tineri care frecventează sălile de sport şi vor să îşi măsoare puterile.

Competiţia muşchilor atât pentru seniori cât şi pentru juniori va începe pe 10 aprilie, la Sala Gladiator.

Orădenii vor trebui să execute trei probe. Prima dintre ele este cea de împins bara cu greutăţi din culcat, iar cea de-a doua este cea de genoflexiuni cu haltera. Ultima probă este cea de îndreptări. "Concurentul trebuie să ridice bara cu greutăţi de la pământ printr-o priză dublă. La proba aceasta sportivii pot ajunge să ridice şi 300 de kilograme", a declarat Mihai Husti, secretarul Asociaţiei Judeţene de Culturism.

Sala de forţă Johnny Power va găzdui cea de-a doua etapă a competiţiei, care va avea loc pe 17 aprilie, în timp ce etapa cu numărul III este programată pentru data de 24 aprilie şi va avea loc la Sala Fitness Gym.

Etapa finală care îi va desemna pe cei mai puternici halterofili va avea loc la Casa de Cultură din Aleşd. Câştigătorii vor fi aleşi prin adunarea punctelor obţinute în cadrul etapelor cu cele din cadrul finalei.