După ce au aflat că "Marea debarasare" se va face trimestrial şi nu lunar, bihorenii s-au grăbit să scape de echipamentele electrice şi electronice defecte, în cadrul campaniei de colectare desfăşurate în perioada 26-27 martie.

Astfel, în Bihor au fost adunate 18.028 de kilograme de deşeuri, dintre care peste 11.000 au fost strânse în Oradea, ceea ce înseamnă cu 6 tone mai mult faţă de precedenta campanie, de la începutul lunii februarie. Salontanii au scăpat şi ei de peste 4.800 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice, în timp ce locuitorii comunelor din Zona Metropolitană au renunţat la 2 tone de deşeuri.

"Cantitatea adunată este una destul de mare. De altfel, Bihorul e unul dintre primele judeţe din România la cantitatea de deşeuri colectată", a declarat Ovidiu Dăescu, directorul coordonator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

Campania "Marea Debarasare" a fost organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, Primăria Oradea, Primăria Salonta, Asociaţia Zona Metropolitană Oradea, în colaborare cu operatorii de salubritate şi SC Bene Internaţional SRL Oradea. Următoarea ediţie e campaniei este programată pentru luna iulie.

Televizoarele, maşinile de spălat, frigiderele şi monitoarele colectate au fost depozitate la punctul de colectare a societăţii Bene Internaţional.