Locuitorii din localitatea Valea Cerului, comuna Suplacu de Barcău, nu se pot mândri că au cele mai bune drumuri. 

Un cititor a reclamat BIHOREANULUI starea proastă a DJ 191 B în zona Valea Cerului, unde asfaltul care pare să fi fost pus recent are deja gropi şi fisuri. 

"Aşa arată porţiunea din DJ 191B Valea Cerului, comuna Suplac, asfaltată în urmă cu un an şi plombată în urmă cu o lună", a precizat bărbatul, trimiţând câteva fotografii în care se vede că asfaltul s-a crăpat.

BIHOREANUL a solicitat Consiliului Judeţean Bihor informaţii legate de starea DJ 191 B, întrebând concret dacă şi când a fost reabilitată sau plombată porţiunea din localitatea Valea Cerului.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Simon, a transmis un răspuns abia după o săptămână de la data solicitării. Chiar şi aşa, răspunsul a fost incomplet, nelămurind dacă acea porţiune (Valea Cerului) a fost sau nu reabilitată şi din ce motive se află în această stare. 

În schimb, a transmis informaţii generale despre Drumul Judeţean 191 B, care, potrivit răspunsului, "a fost cuprins în fiecare an în cadrul programului "Întreţinere curentă pe timp de vară şi reparaţii periodice pe reţeaua de drumuri judeţene modernizate - plombări, covoare asfaltice, tratamente bituminoase, împietruiri acostamente, burduşiri - zona Marghita". 

Simon a mai precizat că "în ultima perioadă de timp pe acest drum judeţean s-au executat covoare asfaltice" în 2015, pe o lungime de 2,5 kilometri, în anul 2018 pe o lungime de 1 kilometru şi în 2019 pe o lungime de 19,85 kilometri. "În fiecare an s-au executat de asemenea lucrări de refacere fundaţie şi plombări, acolo unde starea tehnică a drumului a impus acest lucru", a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

DJ 191 B era în această primăvară pe lista celor mai proaste drumuri din judeţ. Pe sectorul Popeşti – Varviz – Budoi, drumul era plin de gropi imense. 

BIHOREANUL a scris despre starea drumurilor judeţene, inclusiv a DJ 191 B, în articolul: 

Ne bagă-n gropi! Din 28 de drumuri aflate în administrarea Consiliului Judeţean Bihor, 17 sunt în stare proastă, pline de gropi şi denivelări (FOTO)