Pentru prima oară în ultimii ani, canicula nu este însoţită de creşterea numărului de solicitări pentru intervenţiile SMURD-ului şi ale Ambulanţei în Bihor.

„Nu am avut solicitări din partea unor persoane afectate direct de caniculă. Am avut doar câteva solicitări din partea unor persoane cu afecţiuni cardio-vasculare care este posibil să se fi decompensat din cauza temperaturilor mari, dar niciuna din partea unor persoane care să fi ieşit şi să fi leşinat pe stradă. Oamenii par să fi învăţat să-şi poarte de grijă”, a declarat joi, pentru BIHOREANUL, dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Aceeaşi constatare au făcut-o şi reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor. „În ultimele zile am avut surpriza plăcută să înregistrăm un număr de solicitări sub media zilnică. De obicei avem circa 200 de solicitări pe zi, dar de ieri până azi au fost 196, iar alaltăieri 176 solicitări. În mod evident numărul intervenţiilor specifice în perioada de caniculă a scăzut semnificativ”, a declarat şi dr. Liciniu Venter, purtător de cuvânt al SAJ Bihor.

Conform acestuia, în cursul zilei de joi au fost înregistrate doar două solicitări din partea unor persoane afectate de caniculă, din partea unui bărbat de 50 de ani şi a unei femei de 80 de ani, ambii transportaţi la Spitalul Judeţean pentru acordarea îngrijilor de specialitate.

De altfel, încă din prima zi de la instituirea codului portocaliu de caniculă, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au comunicat public recomandări pentru ca populaţia să evite consecinţele negative ale arşiţei.