În cadrul unui proiect de informare juridică în care sunt implicate 15 biblioteci judeţene din ţară, inclusiv "Gheorghe Şincai", bihorenii vor avea acces gratuit la Monitorul Oficial, Legislaţia României, 10.000 de speţe din jurisprudenţa naţională şi europeană, dar şi la 264.000 de hotătâri judecătoreşti pronunţate de instanţele de judecată din România.

Proiectul este implementat de Fundaţia IREX România şi Wolters Kluwer România, care pun la dispoziţia bibliotecilor din reţeaua Biblionet platforma iDrept Monitor care permite accesul la aceste informaţii.

În Bihor, jurisprudenţa va putea fi accesată de la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" şi cele cinci filiale ale acesteia (Dacia, Decebal, Felix, Ioşia şi cea de la Facultatea de Medicină), dar şi din bibliotecile publice din Ştei, Aleşd, Cefa, Nucet, Căpâlna, Roşia, Cărpinet, Dobreşti, Drăgăneşti şi Derna.

Deocamdată, însă, personalul din aceste biblioteci va participa joi la un program de instruire pentru a putea folosi platforma iDrept Monitor, urmând ca organizatorii să anunţe data exactă la care bihorenii vor putea accesa aceste informaţii gratuit.