Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Bihorul deţine şefia Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Nord-Vest.

Potrivit legii, funcţia de preşedinte a CDR este îndeplinită prin rotaţie, pe timp de un an, de preşedinţii consiliilor judeţene din regiunea de Nord-Vest a ţării, iar miercuri la Oradea, în cadrul şedinţei ordinare a CDR, membrii consiliului au aprobat numirea lui Ţîrle în funcţia de preşedinte, respectiv a preşedintelui CJ Sălaj Tiberiu Marc ca vicepreşedinte.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au fost avizate mai multe proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Din acestea, trei vizează Bihorul: "Balneo-turism de 4 stele în staţiunea Băile Felix prin extinderea hotelului President", beneficiar fiind SC Pod Serv SRL, "Reabilitare, modernizare, extindere şi dotări la şcoala cu clasele I-VIII "Avram Iancu", Corp B şi Corp C, Oradea", având ca beneficiar municipiul Oradea, şi "Reabilitarea Liceului Teologic Reformat "Lorantffy Zsuzsanna" Oradea", beneficiar fiind tot municipiul Oradea.

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Claudiu Coşier, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că Bihorul a avut o evoluţie remarcabilă în ultimii 7-8 ani privind depunerea proiectelor pentru finanţare prin POR. "Ne aşteptăm ca în următorii ani cele mai multe proiecte din regiunea de nord-vest să fie în Bihor. Estimăm că vor fi 42 de proiecte în derulare", a declarat Coşier.

De asemenea, Coşier a spus că Bihorul are cele mai multe proiecte depuse pe infrastructura de afaceri. "Şi nu de sute de mii de euro, ci de milioane de euro", a spus directorul, precizând că nu poate să ofere mai multe detalii.