Echipa CF Bihorul Beiuş şi-a adjudecat faza judeţului Bihor din Cupa României la fotbal, după ce miercuri s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 7-5, după executarea loviturilor de departajare, în finala cu Crişul Sântandrei.

Meciul, desfăşurat într-o atmosferă care a onorat o adevărată finală, nu a putut fi decis decât la loviturile de la 11 metri, după ce atât la finele timpului regulamentar de joc, cât şi după prelungiri, scorul a fost egal, mai întâi 1-1 şi apoi 2-2.

Gazdele au deschis scorul în minutul 37, prin Mihoc, însă în repriza a doua, cu 9 minute înainte de final, Gavrilaş a înscris pentru echipa antrenată de Ciprian Dianu şi a dus jocul în prelungiri. Aici, Crişul Sântandrei a marcat mai întâi, prin Morna, în minutul 113, însă cu trei minute înainte de finalul prelungirilor, Bihorul Beiuş a obţinut un penalti, care a fost transformat în gol de Silaghi. Cum cele 120 de minte de joc s-au încheiat la egalitate, au urmat pentru departajare, loviturile de la 11 metri.

Primii care au început seria loviturilor de pedeapsă au fost gazdele, ei având eficienţă maximă. Rând pe rând au înscris Mihuţa, Toma, Odobasianu, Mîndru şi Silaghi, în timp ce pentru oaspeţi au marcat Morna, Şumălan, Ungur, dar a ratat Boneta.

Astfel, cu scorul general de 7-5, CF Bihorul Beiuş a câştigat în premieră faza judeţeană a Cupei României la fotbal şi va reprezenta judeţul Bihor în primul tur naţional al competiţiei KO din fotbalul românesc. De asemenea, prin această victorie, echipa beiuşeană şi-a câtigat şi dreptul de a disputa Supercupa judeţului Bihor, în compania echipei campioane a judeţului, Luceafărul Oradea.


CF Bihorul Beiuş - Crişul Sântandrei 7-5 (2-2,1-1,1-0)

Marcatori: Mihoc (min. 37), Silaghi (min. 117 din 11m)  /  Gavrilaş (min. 81),  Morna (min. 113)

CF Bihorul Beiuş: Odobasianu - Miklo (min. 87 Micle), Mihoc, Stan, Fl. Popa (min. 75 Iştoc), Mîndru, Turle (min. 59 Dumbrăveanu), Chiş (min. 77 Lezeu), Mihuţa, Toma, Silaghi. Antrenor: Alin Popa.

Crişul Sântandrei: Avram - Fitero (min. 67 Dianu), Matei, Şumălan, Dărăban, Gavrilaş, Boneta, Copil, Kingsley (min. 43 eliminat), Ungur, Morna. Antrenor: Ciprian Dianu.

Au arbitrat: Florin Marcu - Ciprian Danşa şi Iulius Timar.