Echipa de fotbal juniori A1 a clubului Bihorul Beiuș a reușit performanța de a deveni vicecampioană națională în ediția 2015-2016.

Tânăra echipă bihoreană a participat în această săptămână la Centrul de Fotbal de la Buftea, unde s-a desfășurat turneul final al Campionatului Național.

După ce a avut un parcurs bun, calificându-se în semifinale, formația din Beiuș a întrecut în penultimul act echipa Jiul Petroșani, cu scorul de 1-0, calificându-se în finală, unde a întâlnit vineri formația ieșeană CSM Pașcani.

Din păcate, în ultimul act, elevii antrenorului Alin Popa au fost învinși clar, cu scorul de 4-1 de moldoveni, trebuind să se mulțumească cu titlul de vicecampioni naționali și cucerirea medaliilor de argint.

Totuși jocul din finală a început foarte bine pentru Bihorul Beiuș, care a ratat două ocazii clare, prin Mihuța, în minutele 3 și 9.  În minutul 17 însă Szatmari a trimis nefericit în propria poartă și a deschis scorul pentru CSM Pașcani. În minutul 35, Teodor Ignea a înscris din nou, din penalti, pentru ieșeni, cu o scăriţă și a dus scorul la 2-0.

După pauză, tot moldovenii au punctat mai întâi, prin G. Dumitru, care a înscris în minutul 47, cu un şut superb sub transversală.

Beiușenii au ripostat în minutul 63, când căpitanul Turle a executat aproape perfect lovitura liberă acordată pentru faultul asupra lui Mihuţa, dar mingea a lovit bara laterală. Cinci minute mai târziu, în minutul 68, totuși CF Bihorul a reușit să înscrie, prin Miklo, care a redus din handicap, după o pătrundere în careu pe lângă linia de fund, nu înainte însă de a dribla și portarul.

Scorul final l-au stabilit însă cei din Pașcani, în minutul 74, când, intrat în repriza secundă, Buduroi a înscris din careul mic. Astfel, rezultatul final a fost 4-1 pentru moldoveni, iar beiușenii au încheiat pe locul II.


CSM Pașcani – Bihorul Beiuș 4-1(2-0)

Au marcat: Szatmari (17 – autogol), T. Ignea (35), G. Dumitru (47) și Buduroi (74) / Miklo (68)

CSM Paşcani: 1. Băiceanu - 13. Ruju, 4. Nuţescu, 5. Faibiş, 6. Frij, 8. Constandache, 9. Ignea, 10. G. Dumitru (cpt.), 11. Sahru, 18. Nemţanu
Rezerve: 21. Dolhascanu - 7. Buduroi, 14. Macovei, 16. Marcu, 20. Nechita, 19. Neculai, 17. Obreja
Antrenor: Şerban Neamţu

Bihorul Beiuș: 12. Magda - 17. Szatmari, 4. Foghiş, 23. D. Stan, 11. Miklo, 10. Turle (cpt.), 27. Chiş, 8. Al. Lezeu, 9. Micle, 99. Mihuţa, 7. Iştoc
Rezerve: 1. Ispas - 6. Cr. Lezeu, 16. Balint, 5. Kuruţ, 25. Tenche, 66. Ţirban, 18. C. Dan
Antrenor: Alin Popa

Arbitrii: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti) - Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa) şi Ciprian Petre Geambazu (Buşteni). Arbitru de rezervă: Mădălin Marinescu (Ploieşti).  Observator: Costel Băntescu (Bucureşti).

La sfârșitul jocului au fost acordate și premiile finalei. Astfel, Angel Băiceanu (Paşcani) a fost declarat cel mai bun portar, Paul Toie Chiş (Bihorul) - cel mai tehnic jucător, iar Teodor Ignea (Paşcani) - cel mai bun jucător al finalei.

În finala mică, Jiul Petroşani a învins cu scorul de 4-2 formația Olimpia Suseni.