Echipa Bihorul Beiuş s-a calificat miercuri în turul II al Cupei României, după ce, pe teren propriu, a învins cu scorul de 2-0, formaţia Olimpia II Satu Mare.

Meciul, care a contat pentru primul tur naţional al competiţiei KO din fotbalul românesc şi care a coincis cu revenirea pe banca tehnică a beiuşenilor a antrenorului Rudy Kovacs, a consemnat deschiderea scorului, relativ repede, în minutul 11, când a marcat Micle.

Deşi, după ce au înscris, nu s-au avântat în atac, dimpotrivă, preferând să joace prudent, jucătorii de la CF Bihorul au reuşit chiar să mai înscrie o dată, în repriza a doua, prin Mândru, în minutul 77. Cum până la final nu s-a mai întâmplat nimic, echipa care a câştigat faza judeţului Bihor a Cupei României, s-a impus cu scorul de 2-0 şi s-a calificat pentru turul al doilea naţional.

De precizat că în prima fază a competiţiei naţionale au participat 42 de echipe calificare din faza pe judeţe plus 32 de echipe din Liga a III-a, adică în total au fost 74 de echipe, care s-au duelat în 37 de jocuri.

Dintre cele 37 de meciuri, trei nu au mai fost programate, deoarece unul dintre adversari s-a desfiinţat. Astfel au fost aflate primele trei echipe care vor participa în turul II al competiţiei. Granitul Babadag (TL), Victoria Muntenii Buzău (IL) şi Ripensia Timişoara (TM) s-au calificat mai departe fără să joace, în detrimentul echipelor Oţelul Galaţi 2 (GL), Viitorul Axintele (IL) şi Minerul Mehedinţi 2010 (MH), care s-au retras în acest an din Liga a III-a.

Turul II al Cupei României, la care vor participa cele 37 de echipe calificate din turul I, plus 5 echipe participante în Liga a III-a, este programat să aibă loc miercuri, 29 iulie, de la ora 17:30.


Iată câteva rezultate din turul I al Cupei României la fotbal:

LSS Voinţa Sibiu (SB) – Înfrăţirea Agromec Hărman (BV) 6-8 (după lovituri de departajare)

Viitorul Ulmeni (MM) – Unirea Dej (CJ) 8-3

Luceafărul Bălan (SJ) – Sănătatea Cluj (CJ) 1-3

Someşul 2010 Apahida (CJ) – Arieşul 1907 Turda (CJ) 3-0

Bihorul Beiuş (BH) – Olimpia 2 Satu Mare (SM) 2-0

Performanţa Ighiu (AB) – Industria Galda (AB) 1-0

Şoimii Lipova (AR) – CS Ineu (AR) 0-2