Evidenţele Serviciului de Imigrări Bihor arată că, în 2009, în judeţ locuiau 1.112 de cetăţeni străini provenind din ţări ale Uniunii Europene, dintre care 22 cu rezidenţă permanentă în România şi restul cu rezidenţă temporară. Majoritatea europenilor ajunşi în Bihor sunt italieni, urmaţi de maghiari şi de spanioli.

De asemenea, anul trecut în Bihor locuiau 1.010 de cetăţeni din ţările non-UE, dintre care 430 aveau rezidenţă temporară şi veniseră la studii.

Bihorul are şi 113 rezidenţi permanenţi din ţările non-UE, iar 256 de străini stau cu rezidenţă temporară în Bihor, deoarece s-au căsătorit cu cetăţeni români.

Tot cu rezidenţă temporară în Bihor sunt şi cei 100 de cetăţeni străini care au venit la muncă, dar şi cei 25 care au venit în România cu afaceri, desfăşurând activităţi comerciale.

Majoritatea străinilor care au venit în Bihor din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană sunt moldoveni, 192 la număr. Pe locul al doilea ca ţară de provenienţă a rezidenţilor este Turcia, cu 89 de cetăţeni, urmată de Republica Mauritius, cu 88 de cetăţeni.

Tot în 2009, peste 150 de cetăţeni au fost prinşi că locuiau ilegal în Bihor. 17 dintre aceştia au reuşit să obţină accesul la procedura de azil, iar 30 şi-au prelungit dreptul de şedere deoarece îndeplineau condiţiile legale. Ceilalţi imigranţi ilegali au fost obligaţi să părăsească România.