Zeci de misiuni de evacuare a apei au avut pompierii militari din cadrul ISU Crişana în acest sfârşit de săptămână. Mai multe curţi, beciuri, anexe gospodăreşti dar şi şosele au fost inundate de ploi, militarii trebuind să "usuce" inclusiv o porţine din DN 76, după cum se arată în bilanţul activităţilor făcut public luni de Inspectorat.

Cea mai inundată zonă a fost cea a Beiuşului, unde duminică pompierii au fost chemaţi să degajeze strada Burgundia Mare, lungă de aproximativ 2000 de metri şi acoperită în întregime de ape. Tot în Beiuş, militarii au fost chemaţi să scoată apa dintr-o curte de pe strada Nicolae Cristescu, un depozit al unei societăţi comerciale şi un beci de pe strada Burgundia Mare, un garaj şi o curte situate pe strada Lucian Blaga, un subsol de pe strada Stadionului, două beciuri de pe străzile Livezii şi Burgundia Mică, o curte de pe strada Pandurilor şi de pe o porţiune de 100 metri a Drumului Naţional 76.

Cu o zi înainte, militarii au intervenit şi pe strada Mihail Kogălniceanu din Oradea, unde un beci a fost inundat.

Misiunile de acest gen au continuat şi luni. Pompierii au fost chemaţi în satul Briheni, unde au fost inundate patru curţi şi cinci beciuri, în Grădinari, unde trei beciuri şi o anexă au fost sub ape, în Ştei, pentru a evacua apa dintr-un beci şi în Săcueni, unde de asemenea au fost inundate patru beciuri şi două curţi.

Tot luni, pompierii au salvat un căţel căzut într-un canal adânc de aproape 2,5 metri, pe strada Ştefan cel Mare din Oradea. Animalul a fost predat în siguranţă proprietarei sale.