Şomerii bihoreni îşi doresc să lucreze. Potrivit Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, Bihorul este judeţul cu cei mai mulţi şomeri înscrişi la cursuri de calificare.

Conform ANOFM, din cei peste 4.300 de şomeri care vor participa la astfel de cursuri în luna aprilie, 702 sunt din Bihor. Mai mulţi decât numărul total al cursanţilor fără loc de muncă din următoarele trei judeţe cuprinse în clasamentul naţional, Hunedoara (210 cursanţi), Covasna (207) şi Vaslui (200).

"Derulăm în această perioadă o serie de proiecte cu finanţare europeană, prin programul pentru dezvoltarea resurselor umane, care au ca scop formarea profesională. Aşa se explică diferenţa mare între noi şi alte judeţe", a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

Potrivit acestuia, cursurile de calificare cu trecere printre bihoreni sunt cele de coafor, limba germană, sudor, lucrător mecanic agricol, confecţioner îmbrăcăminte, confecţioner articole piele, agent securitate. La toate aceste cursuri s-au format deja grupele de minim 24 de cursanţi, dar, spune Békési, mai sunt şi locuri disponibile pentru doritori.